Slik gjør du gode kjøp når du planlegger sommerens ferieturer


I en periode med høye renter og generell «dyrtid», er det viktigere enn noensinne å få så mye verdi for pengene som mulig når man kjøper ferieturer og opplevelser. Nordmenn flest prioriterer den tradisjonelle sommerferieturen, men strammere budsjett gjør det enda viktigere å gjøre gode kjøp.

Rabatter, restplasser og andre spesialtilbud

Det er uten tvil vanskelig for reiseselskapene å planlegge et komplekst reisetilbud, med tanke på skiftende etterspørsel, betalingsvillighet og en rekke andre faktorer. Det fører også til at en liten andel billetter vanligvis er tilgjengelige rett før avgang, klassiske restplasser er ofte et rimelig alternativ. Man må være tilpasningsdyktig og kunne reise på kort varsel, men prisene kan være svært lave.

I stort er det også lurt å følge godt med på ulike pristilbud og kampanjer. Hvis man er fleksibel med tanke på destinasjon og reisetidspunkt, vil det ofte dukke opp gode tilbud allerede en god stund før avreise. Man må selvfølgelig passe på at man hele tiden sørger for å ha egne ønsker i bakhodet – alt handler ikke om pris.

Pass på de store og små ekstrakostnadene underveis

Reisekostnader og overnatting er oftest relativt enkle å forholde seg til, særlig hvis man kjøper reisen som en ferdig pakke med både fly og hotell. Imidlertid kan de store og små utgiftene underveis utgjøre betydelige summer, noen ganger mer enn selve pakkereisen.

  • En god reiseforsikring kan fremstå som enda en ekstra utgift, men det handler om en rimelig forsikring mot svært høye kostnader – særlig i forbindelse med sykdom.
  • Mat og drikke kan koste en liten formue hvis man skal spise på restaurant flere ganger om dagen gjennom en hel ferie.
  • Småkjøp på flyplasser, om bord på flyet og i handlegatene på feriedestinasjonen kan også utgjøre flere tusenlapper ekstra.

Lag gjerne et budsjett for hele ferieturen allerede før dere reiser, da blir det mye enklere å slappe av og nyte ferien.