Strømpriser

Strømpriser endrer seg fort

En avtale som man trodde var god, er kanskje ikke lenger god i dag. For strømselskapene er nødt til å kjempe om kundene, og dermed må de også endre strømavtalene sine. Plutselig har de skrevet en bedre avtale for nettleien, og de kan gi kundene sine en helt annen avtale enn for to år siden. Men det er ikke slik at de sier ifra om ikke du selv undersøker. Derfor anbefaler det å følge med jevnlig, for å se om avtalen du skrev er like god i dag. Men også i motsatt fall, kan gode avtaler, plutselig over natta bli ikke bare dyre, men mye dyrere. Et eksempel er Agva som lokket til seg kunder med en vanvittig pakke med strømpris ned mot 8øre/kWh, men plutselig satt den opp til 49øre/kWh. En økning på over 500%! Det ble varslet om, men kun på Agvas egne nettsider. Det er derfor anbefalt å sammenligne strømpriser slik at man finner ut om man betaler en fornuftig pris på strømmen du bruker.

Etterskuddsbetaling

Dette er det mest vanlige scenarioet, men enkelte selskaper tilbyr forskuddsbetaling. Noen strømleverandører har brukt lang tid på å betale tilbake en sterkt overfakturert regning. Lag en avtale der du ikke mottar regning i posten, men rett på nettbanken, da sparer man penger.

Strømpris er et tema for irritasjon for mange. Brutte løfter og endrede priser er hva mange får ut av kundeforholdet. For mange er likevel strømpris viktig og i Norge har vi ganske billig strøm. Men man skal huske på at prisene fort kan øke en del og den totale privatøkonomien settes under ytterligere press. Mange har stor gjeld og mange utgifter, og derfor er det alltid lurt å passe på at man ikke kaster penger ut av vinduet med for høy strømregning. Med gode rutiner og jevnlige kontroller, kan man garantert ha mulighet til å redusere strømprisen sin betraktelig.