Forbrukslån

Det er mye som skal huskes på når du tar opp et lån. Det er viktig at du tar for deg alle aspekter av forbrukslån når du skal søke. Det er veldig lett å bli opptatt av alle de fine tingene som finnes med forbrukslånet, men samtidig er det lett å glemme alt annet. Her er det spesielt renten som får mye fokus. Alle snakker om renten, hvordan den er altfor dyr og hvordan den burde være noe helt annet. Skal det være noe som passer deg så er det absolutt at renten er lav. Du må passe på at du også bruker mye tid på gebyrer. Det er mange forskjellige gebyrer. Vi ser her på noen av dem

Gebyrer

Banker liker å ta gebyrer. Det gir ekstra inntekter og det kan skjules lettere enn hva som kan skjules ved en høy rente. Noen banker gir derfor litt lavere rente for deretter å legge mer gebyrer i potten. Et typisk gebyr er administrasjonsgebyr. Hva betyr dette? Det vet få. Den kommer hver måned uten at man helt vet ha det går til. Her trekker bankene inn for noen hundrelapper til en tusenlapp per år.

Oppstartsgebyr er blir veldig populært. Det er også blitt ganske stort for flere tilbydere. Det er ikke uvanlig å se gebyrer på flere 1000 kroner når du får lånet. Summen trekker de fra lånet før du får det, slik at det ikke er noe tap for bankene. Pengene får de før du får pengene dine. Rentene løper deretter på den delen av pengene som er gebyret også.

Fakturagebyr er et gebyr som de fleste bankene tar når de sender ut faktura på epost eller i brev form. Dette er et tosifret beløp, men i lengen er det ikke et ubetydelig beløp. Det er også upraktisk å få fakturaer i posten. Brev tar mye plass og det tar tid å bli kvitt mye papir etterpå. Derfor er det mye bedre å få fakturaen inn i banken. Dette kalles e-faktura og den kommer rett inn i bankboksen din. Da er det bare å trykke på betal, så går det ut av seg selv. Lettere blir det ikke.

Det er ikke vanlig å ta betalt for raskere nedbetaling eller full innbetaling av lånet. En stor fordel når det kommer til nedbetaling av lånet. Det lønner seg derfor å betale ned lånet raskere og helst betale ned store beløp så raskt som mulig slik at du får det du trenger av frie midler når du trenger det.

Søk på nett

Bruk en låneagent når du søker på nett som formidler lån på vegne av mer enn 10 banker. Da får du et godt spekter av forskjellige typer lån. Det kan fort bli ganske mye, så da er det viktig at du er den som ligger fremst i køen. Ikke bruk tiden din på ting som ikke er viktig, som å selv lete overalt. Det gjør agentene for deg, helt gratis.